7 megoldás, amely megmentheti a párkapcsolatot

Párkapcsolati problémák megoldása - sokszor egy egyszerű környezetváltozás is elég

Párkapcsolati problémák megoldása – sokszor egy egyszerű környezetváltozás is elég

Ritka az a pár, amelyik nem fut kátyúkba az úton. A párkapcsolati problémák sokszor már korai stádiumban megmutatkoznak, csak fel kell őket ismerni! Ha már előre tudod, mik lehetnek egy kapcsolat buktatói, sokkal nagyobb eséllyel láthatsz neki a megoldásnak.

Habár minden kapcsolatnak megvannak a hullámhegyei és –völgyei, a sikeres párok megtanulták kezelni a problémáikat, ezért hosszútávon boldogan tudnak együtt élni. Ők kitartóan le akarják küzdeni a párkapcsolati problémákat és tudják a mindennapi élet összetett kérdéseit kezelni. Más kárán tanul az okos, mondja a közmondás. Szerintem aki a maga kárán tanul, az már épp elég okos, mert a többség sajnos ugyanazt a hibát követi el újra és újra.

Akkor lássunk pár gyakorlati tanácsot, amivel azonnal sikeresen oldhatunk meg konfliktusokat:

 1. Ha nem megy még a kommunikáció nyugodt, higgadt hangnemben, menjetek nyilvános helyre, pl. parkba, kávézóba, étterembe, ahol feltűnő és zavarbaejtő lesz, ha magatokból kikelve ordítoztok.
 2. Biztosítsatok zavartalan körülményeket egy nézeteltérés tisztázásához! Némítsátok el a telefont, fektessétek le a gyerekeket, kapcsoljátok ki a tévét, számítógépet. Pocsék, mikor a fészbúkon új üzenet jön és égsz a vágytól, hogy legalább rápillanthass, de udvariasságból persze nem teszed. (Mert nem teszed, ugye?)
 3. Hagyd kibeszélni a másikat! Ne szakítsd félbe, ne vágj közbe kifogásokkal! Ehelyett jegyezz meg mindent, amivel nem értesz egyet, hogy amikor végre válaszolhatsz, sorra vehess mindent! Ez persze igényel némi gyakorlást.
 4. Használd a testbeszédet: a legjobb eszköz arra, hogy kifejezd: valóban érdekel a társad mondandója. Ne dudorássz, ne nézd az órád! Tartsd a szemkontaktust, bólogass, hogy jelezd, érted, amit a párod mond!
 5. Kérdezz vissza, jól értetted-e, amit mond! Nem, ez egyáltalán nem evidens, próbáld csak ki!
 6. Ha a szex a probléma: egy idő után ellaposodik, ha mindig ugyanúgy, ugyanott csináljátok. Pedig a jó szex közelebb hozza egymáshoz a párt, csökkenti a stresszt. Habár létezik a „békülő szex”, ezzel vigyázz: hosszútávon nem alkalmazható problémamegoldásra!
 7. Bizonyos élethelyzetekben egyszerűen lehetetlennek tűnik minőségi szexuális életet élni. Mire arra kerülne a sor, már mindketten hullafáradtak vagytok, a mindennapos tennivalók elviszik az időt és az energiát. Beszéljetek meg egymással randit! Izgalmas lesz a várakozás, úgy, mint rég, amikor még nem éltetek együtt. Mégiscsak jobb, mint egy munka előtti gyors menet!

Bővebben érdekel, milyen a sikeres kommunikáció?

 • Gondolataid, érzéseid pontos kifejezése, hogy a másik is értse
 • A partner pontos megértése
 • Buktatók elkerülése
 • Hazugság felismerése
 • Határaid tiszteletben tartatása
 • A kapcsolat újraromantizálása

Gyere, itt bőséges anyagot találsz mindezekről!

http://parharmonia.hu/online-tanfolyam/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük