Fény és árnyék egy képen

Ha mindig ugyanolyan jön, az nem a véletlen műve

Ha mindig ugyanolyan jön, az nem a véletlen műve

Miért mindig ugyanolyanba szeretünk bele?

Ha nincs stabil párkapcsolatod és a jelöltek egymásnak adják a kilincset életedben, talán te is ugyanabba a típusba futsz bele minduntalan. Ha megállapodtál, és régóta párkapcsolatban élsz, akkor pedig azon dühöngsz: de miért ilyen? Mennyivel jobb volna egy karcsúbb, dolgosabb, figyelmesebb, stb.

Pedig a párodat Te választottad. Ha az első csoportba tartozol: miért jön mindig ugyanolyan? Aki bánt, megaláz, kihasznál? Ha a másodikba: Te akartad, hogy ő legyen az, akivel leéled az életedet. Most fölháborodhatsz: dehogy akartad Te, hogy egy arrogáns, érzéketlen, hideg kőszikla mellett kelljen elsorvadnod! Vagy hogy egy teszetosza, akaratgyenge lúzer lógjon a nyakadon! Oké, gondolatkísérletre hívlak. Próbáld csak elképzelni a másik végletet, a vele való együttlétet! Ha érzéketlen, rideg alak: hunyd be a szemed és képzeld magad egy olyan kapcsolatba, ahol a párod érzékeny, megértő, minden rezdülésedre rezonál! Ha akaratgyenge lúzer: képzeld, hogy a párod sikeres, amibe kezd, azt mindig eléri és egyáltalán: hasít, mint kés a vajban. Ha élénk a fantáziád, mondhatod: Juhuj, de szép… Nincs is kedved megválni ettől a képtől. Ha pedig még realista is vagy, rögtön meglátod a fényes oldal mellett az árnyékosat: az összes kedvezőnek tűnő tulajdonság visszáját. Mert érzékeny, megértő párodról ki fog derülni, hogy nem elég férfias, a sikeres fazonról pedig, hogy nem az a bohém, érdeklődő, nyitott ember, akinek szereted.

Ha Te is sokat ábrándozol egy egészen másmilyen típusú emberről, akkor előbb-utóbb válaszolnod kell magadnak a kérdésekre: Vajon miért akarsz másmilyet? Mi vitt akkor a meglévőhöz? És látod-e a „másmilyen” árnyoldalát?

Az esetek többségében ez a forgatókönyv érvényesül: sikerül arrogáns, hideg pasidat egy érzékeny lelkű, megértő férfira cserélni, akivel kezdetben átéled azt a csodálatos együttlétet, amire mindig is vágytál. Aztán telik-múlik az idő, és az érzékeny, megértő férfi egyszer csak vadállatba fordul át. Vagy: karrierista, törtető feleséged helyett találsz egy kedves, házias, odaadó nőt, akinek első helyen valóban a család áll. Mire felocsúdsz, azon kapod magad, hogy új asszonyod nyakig temetkezik a munkájába, és megint a család sínyli meg.

Mi ez? A fátum, ami üldöz Téged? Nem, az önjáró Sorsban nem hiszek. Sokkal inkább a karma igaz jelentésében: mi alakítjuk a sorsunkat, mely kihatással van a magunk és a környezetünk életére. Mégis, hogy történik meg ez az ördögi átalakulás? Ne legyenek illúzióid: Te magad alakítod így. A kedves, megértő mókust addig provokálod, amíg leordítja a fejedet, családszerető, odaadó hitvesedet addig hanyagolod, míg egyéb terhei mellé a kenyérkeresést is a vállára veszi. Végre. Mert most, hogy mélyen megbántott/sértegetett/őrületbe kergetett/stb. végre ismerős talajon jársz. „Huh! Na, kösz: erről legalább tudom, hogy mi!”

Nincs mese: a változást magadon kell kezdened. Első feladat: nézz mélyen magadba és válaszolj: „Mi az, amit keresek?” És ha ez megvan, a következő kérdésre már automatikusan fogod tudni a választ: „Miért jó ez a partner nekem?”

Ami persze nem jelenti azt, hogy minden szép és tökéletes. De már megvan a kiindulópont, ahol a saját igényeidet meg tudod fogalmazni. És ez akár ugródeszka is lehet a harmonikus, hosszútávon boldog párkapcsolat felé.

Erről sokkal többet tudhatsz meg az online tanfolyamon, ahol esetleírások és gyakorlatok tömegével mutatom meg az utat Önmagad felé, hogyan élhetsz boldogan a pároddal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük