Házassági krízis – a változás esélye

Hogyan lásd meg a gödör alján, hogy mekkora esélyt kaptálházassági krízis

Minden jelentős változás a pár életében, így gyerekszületés, munkahelyváltozás, munkanélküliség, egy-egy újabb esély arra, hogy krízis lép fel a kapcsolatban. Nem beszélve a tágabb értelemben vett családdal való kapcsolatunkból eredő konfliktusforrásokra: anyós, hisztikorszakban lévő vagy kamaszodó gyerek nevelése. A változó élethelyzetek komoly szakítópróbát jelentenek, mivel ismeretlen, ingoványos terepen kell mozognunk oly módon, hogy közben össze vagyunk kötve. Hogy hogyan oldjuk meg, annak komoly a tétje: együtt maradunk vagy szétválunk.

Hogy éled meg a kapcsolat válságát?

Az eredményt természetesen erősen befolyásolja a krízishelyzetben levők hozzáállása: ha duzzogsz, mástól várod a megoldást, úgy érzed, mostmár a partnereden a sor, az könnyen oda vezethet, hogy a probléma elmélyül, a megoldás irányába senki nem tesz lépéseket, végül szétválik a pár. Mígnem, ha a válságot újabb kihívásként éled meg, azonnal a vágyott jutalom fog a szemed előtt lebegni: egy újabb sikeresen leküzdött probléma, a végén pedig sikerélmény: a megmentett kapcsolat.

Jó-jó, de honnan merítsen az ember energiát akkor, mikor a padlón van? Hát semmiképpen se a válságban lévő kapcsolattól várjon támogatást, mert komoly csalódás érheti. Nézz körül: ki az, aki nem érintett a válságban és melletted áll? Lehetnek a szüleid, a barátok, lehetnek a gyerekek, akik erőt adnak ahhoz, hogy összekapard magad romjaidból és talpra állj. A párkapcsolati problémához pedig pozitív, megoldásközpontú hozzáállással kell nyúlni, és akkor mindkettőtök számára értékes, építő lesz a kapcsolat! Ez pedig nem más, mint a helyes párkapcsolati kommunikáció, melynek segítségével sikeresen fejezed ki saját igényeidet és megérted a párodat. Erről a témáról még többet olvashatsz a hírlevelemben. Ha érdekel, iratkozz fel rá!

És itt kaphatsz még több segítséget: http://parharmonia.hu/online-parkapcsolati-tanfolyam/

1 thought on “Házassági krízis – a változás esélye”

marosizs01@yahoo.com'
erzsebet

Feliratkozás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük