Hogyan lehet egy kihűlőfélben lévő kapcsolatnak újra forró lendületet adni?

Romantikus ötletek - ellazulás az illatos fürdőben

Romantikus ötletek – ellazulás az illatos fürdőben

Mert ugye azt te sem gondoltad, hogy a szerelem örökké minden különösebb beavatkozás nélkül ugyanolyan hőfokon ég, mint az elején?

Mivel, mint tudjuk, a hosszútávú párkapcsolat kulcsa három faktoron múlik, melyek

intimitás

szenvedély

elkötelezettség

(erről ld. a videót: https://www.youtube.com/watch?v=2fRMFujqKgU és https://www.youtube.com/watch?v=iTqgD3RNUbI ), ezeken a területeken kell munkálkodnunk.

Lássunk pár romantikus tippet, amivel földobhatod a kapcsolatodat:

Intimitás:

Beszélj az érzéseidről, oszd meg pároddal a gondolataidat! Ehhez teremts megfelelő atmoszférát! Biztosíts hozzá elég időt, amikor egyikőtök sem rohan sehová és képesek vagytok egymásra figyelni! Úgyis jön a hideg, bújjatok össze egy jó meleg pléd alatt és beszélgessetek!

Szenvedély:

Na igen, ez az, ami megkopik. Egy szenvedélyes együttlétet akár elő is készíthetsz. Például romantika-szentéllyé varázsolhatod a fürdőszobát, a hálószobát néhány gyertyával, hangulatvilágítással, meleg színű dekorációval. Nem kell új csecsebecséket vásárolnod, elég, ha az ágynemű közül a piros árnyalatút vagy a virágosat választod ki. Az illatokkal is játszhatsz: ha szeretitek a füstölőt: a rózsa ilyenkor az igazi. 100%-os illóolajból pedig használj a rózsa mellett narancsot vagy ylang-ylangot. Mielőtt egymásnak esnétek csak úgy, rutinból, masszírozd meg olajjal vagy testápolóval hosszasan, ráérősen, hogy érezze: te most csak rá figyelsz, hosszú időt szánsz rá. Az elkopott szenvedély felcsigázásának nagyon hatékony módja!

Elkötelezettség:

Mondd el neki, mennyire örülsz, hogy vele élsz, mondd el, mennyire szereted ezt vagy azt a tulajdonságát. Mert oké, hogy együtt vagytok, de ha csak a megszokás, a gyerekek vagy a közös háztartás miatt, akkor foszladozófélben van az elkötelezettség!

Csak el kell kezdeni. Meglátod, hamar belejössz és a következő ötlet már csak úgy magától beúszik a fejedbe!

Vagy lehet, hogy gondok vannak a kommunikációval? Nem tudod, hogyan közölj vele valamit? Gyakoriak a félreértések? Vagy ő nem képes téged megérteni vagy közölni magáról fontos dolgokat? Veszekedésbe torkollnak a problémamegbeszélések? Döbbenetes, de ilyesmin csúszik el a kapcsolatok 65 %-a! Lásd: nem vagy egyedül! Tudj meg többet a párkapcsolatokról!

Fordítsunk kellő figyelmet a helyes párkapcsolati kommunikációra! Itt tudok neked többet segíteni: Könnyű párbeszéd – Online Párkapcsolati Kommunikációs Tanfolyam 

Ha párkapcsolati problémáidra szeretnél mielőbb segítséget kapni, iratkozz fel a hírlevélre itt oldalt!

  • Elárulom neked a tartós párkapcsolat öt titkát
  • megtudhatod a menthetetlen párkapcsolat okait
  • 7 bevált megoldást nyújtok, ami megmentheti a párkapcsolatodat
  • folyamatosan frissülő blogomból újabb és újabb tudnivalókat osztok meg veled, hogyan működtesd jól a kapcsolatodat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük