Hogyan szerezzem vissza a párom?

Hogyan szerezzem vissza a párom?

Hogyan szerezzem vissza a párom?

A legnagyobb párkapcsolati hiba, amit férfiak elkövetnek

Hogyan béküljek ki a barátnőmmel? Miért szakított velem a barátnőm? Hogyan szerezzem vissza? – kérdezik a férfiak, miközben állnak tanácstalanul (vagy éppen mérgesen, végső stádiumban szomorúan), és nem értik, mi történt.

Miért szakított veled a barátnőd?

Hogyan békülj ki vele? Hogyan szerezd vissza? Álljunk csak meg! Hogyan is kezdődött? Döbbenetes, de legtöbbször úgy, hogy a Mari – képletesen szólva – visszarúgott, mint a régi mórickás viccben. Mari nem jelentkezik, Mari nem hív, Mari egy szép napon megelégelte és visszavitte a párja cuccait, miközben ő próbálta rendezni a fejedben a gondolatokat. Csakhogy a történet ott kezdődik, hogy a férfi valamin úgy megsértődött vagy feldühödött, hogy se szó, se beszéd elrohant. Ez a lépés az ő részéről arra szolgál, hogy lehiggadjon, tiszta fejjel tudjon gondolkodni, mert a szituációt ott, abban a pillanatban nem tudja kezelni. Ez a viselkedés a hevesebb vérmérsékletű férfiaknál arra szolgál, hogy visszataláljanak a normál kerékvágásba, ők nehezen kontrollálják az érzelmeiket, nem tanulták meg kezelni a konfliktushelyzeteket. Elrohannak. Ha lehiggadnak, más szemmel tudják nézni a dolgokat, úgyhogy amíg zaklatottak, nem is érdemes velük vitatkozni, megbeszélést kezdeményezni, csak fölösleges szócséplés lenne. Ha viszont megnyugodott a kedélyük, gyakran elkövetik azt az óriási párkapcsolati hibát, hogy nem veszik fel a kapcsolatot a párjukkal. Hogy miért hiba ez? Mert egy nőnek kell a biztonság. A biztonságérzetünk alapvető alkotóeleme, hogy tudjuk, hányadán is állunk a párunkkal. Ha nem jelentkezik a férfi, azt egy nő egyértelműen szakításnak tekinti.

A legnagyobb párkapcsolati hiba végtelenítve

Kivéve persze, ha ez a játszma már jó néhányszor lejátszódott közöttük. Ilyenkor mindketten félig-meddig azért tudják, hogy van esély a visszarendeződésre. Persze mondani mindig azt szokták, hogy most már aztán igazán vége, de ahogy eloszlik fejük körül a vörös köd és tisztábban látnak, hajlamosak az újrakezdésre.

Hogyan szállj ki a negatív spirálból?

A legnagyobb párkapcsolati hiba tehát még csak nem is az, hogy elrohantál, hanem hogy azután nem kerested! Szakított veled? Vissza akarod szerezni a barátnődet? Vicces, mert ő is pont úgy látja, hogy te szakítottál vele. Valószínűleg folytatható. Dehogy ne ismétlődjön életetek végéig ez a huzavona, néhány dolgot fel kell ismerni és változtatni kell rajta. Hogy ne az legyen a kérdés, hogyan szerezd vissza.

  1. Ha elrohantál, mielőbb térj vissza hozzá!

John Gottman amerikai házasságkutató megállapította, hogy ilyenkor a még megengedhető idő húsz perc! Nem két óra, nem egy hét, húsz perc! Ez az idő elegendő kell legyen arra, hogy a zaklatott idegállapot lecsillapodjon és érdemben meg lehessen beszélni a dolgokat. Ha hosszabb idő telik el, az már romboló hatású a kapcsolatra nézve.

  1. Tanuld meg kezelni az indulataidat!

Tömören és sarkítva: indulatos ember nem beszámítható. Tanuld meg lehűteni magad, eltávolítani az érzelmeidet a racionális gondolkodásodtól. Tanulj meg visszatérni önmagadba J

  1. Tanuld meg azt a módot, ahogy a leghatékonyabban megérteted magad!

A párkapcsolati kommunikáció tanulható, és ha jók az alapok, nagyon sok pár boldogsága ezen múlik. Nem mondom, hogy minden rögtön evidens és erőfeszítés nélkül megvalósítható, de ezt tényleg azoknak ajánlom, akik szeretik a párjukat, vele akarnak élni és vele remélik a boldogságot. Itt tudok neked többet segíteni: Online Párkapcsolati Tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük