Hol vannak a jó pasik?

Hol vannak a jó pasik?

Hol vannak a jó pasik?

Az ideális férfi – Vajon létezik? És ha igen, miért nem?

Kedves nőolvasóimból különböző hosszúságú időszakonként periodikusan kibukik ez a kérdés, férfiolvasóimnak pedig szolgáljon okulásul ez a cikk.

Elsőként hadd idézzem a régi viccet: Mire ügyelj pasizáskor?

  1. Ügyelj arra, hogy megértő, figyelmes legyen, lehessen vele lelkizni.
  2. Ügyelj arra, hogy jóképű, sármos legyen.
  3. Ügyelj arra, hogy tájékozott, művelt, okos legyen, ismerje ki magát a világ dolgaiban, egyszóval fel lehessen rá nézni.
  4. Ügyelj arra, hogy határozott, céltudatos legyen, aki képes az anyagi biztonságotokat megteremteni.
  5. Ügyelj arra, hogy olyat válassz, aki oda van érted, a tenyerén hordoz téged, ajándékokkal halmoz el és bármilyen szívességet megtesz neked.
  6. Ügyelj arra, hogy jókat lehessen vele hancúrozni az ágyban.
  7. Ügyelj arra, hogy illemtudó legyen, jó legyen a megjelenése, hogy az ismerőseidnek is büszkén bemutathasd. Még az anyukádnak is.
  8. És végül arra is ügyelj, hogy ez a hét ne tudjon egymásról.

Tehát el is érkeztünk az örök dilemmához: vajon egy személyben összpontosulhat-e mindaz a pozitív férfias tulajdonság, amire egy nő vágyik?

Gondolatban most válassz ki három férfit az ismerőseid, rokonaid közül, és jellemezd őket mindössze két tulajdonság mentén: 1.: önérvényesítő képesség, 2.: barátságosság. Ha nem tévedek, mindannyiunk legtöbb férfi ismerőse olyan, hogy e kettő, látszólag nem összefüggő tulajdonság közül csak az egyikben ér el kimagasló pontszámot. A következtetés hamar adja magát: ez a kettő tehát kizárja egymást? Netalán egy skála két végpontját jelzik? Vagy kedves vagy sikeres? Vagy pipogya vagy zsarnok?

Nézzünk akkor néhány jellegzetes férfialakot a moziból:

Tarzan – erős és bátor – hm, intellektuálisan lehet, hogy egy hét után megunnám. Mielőtt egy hagylóhéjjal fölvágnám az ereimet, nagyon gyorsan bevonszolnám a falomb-kunyhóba és…

Alvy Singer (az Annie Hall-ból) – őrült jó, provokatív beszélgetések, intellektuális pörgés, hatalmas röhögések homárfőzés közben – hm, hát néhány hónap után nekem is kéne némi tudatmódosító szer, hogy intim kapcsolatba tudjak lépni vele.

James Bond – elegáns, sármos, intelligens, szexi – hm, nem az a kimondott családapa figura, akire egy életet alapozni lehet.

(Lányok, segítség, kezdek lemerülni!!!)

Törpapa? – hagyjuk…

Piton Professzor (oké, bevallom: Alan Rickman rajongó vagyok) szikrázóan okos, magas, vállas, bátor és önfeláldozó, felelősen gondolkodó férfi – hm, kedvesség terén kicsit deficites.

Lehet, hogy ideje lenne az életszerűbb figurák felé elmozdulni?

Neil a „Nem kellesz eléggé”-ből – na ő aztán hétköznapi és esendő. Mégis, az a zavart mosoly, ami lánykérés közben az arcán megjelenik, azonnal hangos, lelkes és teljesen meggyőződéses „IGEN!!!”-t váltott ki belőlem J. (Bár ez, azt hiszem, inkább Ben Affleck színészi játékának szól.)

Nem keresgélek tovább, néhány szélsőséges példát már úgyis be tudtam mutatni.

Akkor hát visszatérve az eredeti kérdéshez: kedves vagy sikeres, pipogya vagy zsarnok – csak ezek a végletek léteznek? Vagy van ennek a két halmaznak metszete?

A válasz, remélem, már kiderült a fentebbiekből: hál’ istennek létezik az a férfi, aki kedves, önérdek-érvényesítő, vagyis se nem pipogya, se nem zsarnok. A népi megfigyelésnek azért van némi alapja, de csak azért, mert különböző életszakaszaiban és életterületein időnként szükségképpen erősebb az egyik a másiknál. De igenis: a határozottság nem egyenlő a basáskodással és a kedvesség nem a gyengeség jele.

Vagyis keresd Ben Afflecket, akarom mondani Neilt (vagy aki Neked tetszik a filmvászonról), hidd el, itt jár közöttünk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük