Michelle és Barack Obama: ép testben ép lélek

Hogy ki milyen elfoglaltságban vesz részt legszívesebben párjával, azt párja válogatja. Ki a meghitt reggelizéseket kedveli, van aki a közös koncertlátogatásra esküszik, és akad, akit vérmérséklete a napi több órás kutyasétáltatásra predesztinál. Lényeg: mindkettejük épülésére szolgáljon, és a még fontosabb: mindkettő számára okozzon élvezetet. Ha csak a pár egyik felének szenvedélye – teszem azt – a szörfözés, akkor megette a fene, hogy a párja színleg örömmel vele tart. Nem mondom, hogy ne lehetne ilyen módon a partner kedvére tenni, sőt kell is, de nagyon fontosak azok a közös élmények, melyeket mindkét fél élvez.

A sport azért kiváló példa, mert azon kívül, hogy egészségi állapotunkra közvetlen kedvező hatással bír, egy csomó stresszt „elvisz”, és salaktalanítja a szervezetet azonképpen, hogy az általános gyulladási szintet csökkenti. (Ágyő, gyulladáscsökkentő gyógyszerek!)

Michelle és Barack Obama is a közös testedzésben leli legnagyobb örömét. Ahogy a Men’s Health-nek nyilatkozott, Obama nem csupán fizikai, hanem mentális hasznát is látja az edzésnek. Kellemesen alacsony a vérnyomása, és mint mondja, fő oka mindennapi testedzésének,  hogy kitisztuljon a feje és enyhítse a stresszt. Kiváló módja, hogy az ember koncentrált maradjon – így Barack Obama. Michelle napja jó korán, 4.30-kor kezdődik, a first lady ilyenkor azonnal levágtat az edzőterembe. (Arról nem szól a fáma, hogy megelőzi-e a hajnali derengésben lezajló edzést egy habos kávé, mint Rubint Rékánál.)

Az én részemről csak üdvözölni tudom a befolyásos páros közös szenvedélyét, és csodálni lelki és testi fittségüket. Nem biztos, hogy bárki ízületei örömmel üdvözölnék a kora reggeli megterhelést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük