Online társkeresés – Miért fontos az adatlap?

Online társkeresés: miért fontos az adatlap?

Az internetes tárkereső oldalak használóinak zöme arra panaszkodik, hogy bár flottul kitöltötte az adatlapját, érdekes fotókat tett közzé magáról, a siker mégis várat magára. Tapasztalataim szerint az online társkeresők legnagyobb hibája, hogy rövid próbálkozás után feladják, majd pedig magát az oldalt kezdik el okolni sikertelenségükért.

A helyzet az, hogy a cyber térben semmivel sem különb a helyzet, mint a személyközi kommunikációban. Itt is ugyanúgy ki kell tartani a legvégsőkig és küzdeni azért, hogy ráakadjunk, arra a bizonyos Mr. Igazira. Ha csak egy-két hétig próbálkozunk nem valószínű, hogy pont a nagy Ő levele fog felvillanni előttünk. Persze vannak szerencsés helyzetek, de nem ez a legjellemzőbb.

Az online párkereső rendszereket hasonlóképpen kell elképzelni, mint a közösségi oldalakat. Itt is adott egy kitöltendő adatlap, lehet fotókat feltölteni és szűkíthetjük a keresési feltételek elképzeléseink szerint. Ezzel is nagyobb esélyt adva arra, hogy felbukkanjon a potenciális randi jelölt. Azonban sokan pontosan itt, a legelején követik el a hibákat, ugyanis nincs senki, aki segíthetne nekik megfelelően kitölteni a személyes infókat, senki nem mondja, hogy ne ezt a képet inkább ne tedd fel, ráadásul a szűrési feltételeket is gyakran elhibázzunk. Mindez persze nem tudatlanságukból fakad, csupán arról van szó, hogy aki még teljesen kezdő az online társkereső rendszerekben könnyebben akad meg még a legegyszerűbbnek tűnő feladatnál is. Ráadásul, ha valaki már évek óta szingli hajlamos lehet a türelmetlenségre és éppen ezért elképzelhető, hogy a lehető legrosszabbul tölti ki adatlapját, aztán pedig csodálkozik, hogy a sikerek elmaradnak.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy első kapcsolatfelvevő üzenetekre nagyon csekély a válaszadási arány. Ne aggódj, nem veled van a gond, ez teljesen normális, pláne ha még nagyon az elején jársz a társkeresésnek. Azonban, ha folyamatosan elutasító leveleket kapsz érdemes megnézned, hogy megfelelően állítottad-e be a keresési feltételeket. Elképzelhető, hogy teljesen rossz helyen keresgélsz, ilyenkor célravezető lehet, ha új opciókat is beállítasz a keresődben, így hamar megtudhatod, hogy mi állt a probléma hátterében.

A tárkeresők – főleg férfiak – másik legnagyobb bakija, a sablon szövegezésű bevezető üzenet. Nyilván nem arról van szó, hogy ezek a férfiak, mint dögunalmasak volnának, egyszerűen csak a könnyebb utat választották. Kitaláltak egy szerintük tuti bemutatkozó e-mailt és ezt küldik ki jobbra, balra minden potenciális partnerjelöltnek. Ezekben a levelekben azonban nincsen semmi pláne. Se móka, se humor, se semmi. Ezeket a leveleket nagyon gyorsan el kell felejteni, mert a válaszadási arány rájuk körülbelül egyenlő a nullával. Ha sikeres szeretnél lenni a párkeresésben érdemes valami plusszal feldobnod bemutatkozásod, valami olyasmivel, ami azonnal felkelti olvasója figyelmét, és ami mellett nem lehet elmenni válaszadás nélkül.

Ahhoz, hogy üzeneted érdekes és figyelemfelkeltő legyen bizony szükséges, hogy alaposan átnézd kiszemelted adatlapját. A sablon üzenetekkel ugyanis éppen ez a baj: olvasója érzi, hogy még csak rá sem pillantottal az infókra, amiket megadott. Sokkal egyszerűbb úgy levelet írni, hogy tudod, mit szeret a másik, miben érzi magát otthon, mik az elvárásai és a többi. Próbáld meg minél jobban megismerni a másik felet online információ által, ugyanis azzal, hogy néhány percet rászánsz adatlapjának böngészésére az internetes társkereső oldalon máris közelebb kerülsz egy személyes találkozóhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük