Párkapcsolati tanácsok férfiaknak

Párkapcsolati problémákra a legfontosabb tanács: kommunikálj az ő nyelvén!

Párkapcsolati tanácsok férfiaknak, hogy ne csak megszerezzétek, de meg is tart

Párkapcsolati tanácsok férfiaknak: egyszerű tanulás

Férfiaknak szóló párkapcsolati tanácsaim között a harmadik a helyes párkapcsolati kommunikációról szól. (Az első kettő: 1.: Ismerd meg önmagad, 2.: Ismerd meg a társadat!) Tudtad, hogy a párkapcsolati problémák jó része kommunikációs eredetű? Ezzel nem kevesebbet állítok, mint azt, hogy ha megtanulunk egymással helyesen kommunikálni, akkor megszűnnek a mindennapos civakodások, érthetőbbé válik párunk viselkedése és teljesebb lesz az összhang.

Mit szúrnak el a férfiak? – Párkapcsolati tanácsok a működő mindennapokra

Azt gondolom, már kívülről fújod, milyen jól esik a nőnek, ha a tenyereden hordozod. A mindennapok apró kedveskedései, ünnepeitekről való megemlékezés és a romantikus programok mind-mind hozzátartoznak ahhoz, hogy a párod jól érezze magát a kapcsolatban. A tiszteletteli bánásmód, a terhek megosztása ugyancsak hozzátartozik a boldogságszint növekedéséhez. Mindez azonban csak a felépítmény. Akkor mi az alap? Alap: a párod alapos megismerése, amiből kiderül, mire van igazán szüksége. A nőknek a legtöbb esetben megértésre, elfogadásra van szüksége. Ha most rögtön lepasszolnád ezt a labdát, mondván, hogy ez nem valami férfias dolog, akkor annyit azért hadd áruljak el, hogy attól  a nő szemében egyáltalán nem válik egy férfi férfiatlanná, hogy megértően viselkedik, sőt: ez egy nő számára az erő, a lovagiasság jele. Mondhatni a széles váll kiterjesztése, amire ráborulva elsóhajthatjuk vagy elsírhatjuk a bánatunkat. Ha a nő sírása egy férfit idegesít, akkor alapvetően két dolgot tehet:

  1. Elmenekül. Minősített eset: Ő maga is idegessé válva mindenféle válogatott durvasággal illeti a nőt, lehisztisezi, jó messzire és jó hosszú időre eltűnik a színről.

Hatása: A helyzet elmérgesedik. A nő messzebbre kerül, mint valaha. Megértették a problémáját? Nem. A te problémád megoldódott? Rövidtávon lehet, hogy nem leszel ideges, mire abbahagyja a sírást. De hosszútávon? Mivel nem jutottatok előbbre, újra és újra elő fog jönni a gond.

 

  1. Elfogadóan viselkedik. Nagyon sokszor nincs másra szüksége egy nőnek, csak hogy végighallgassák és megértsék. Embert próbáló a feladat, ha a párjára panaszkodik a nő. Ilyenkor persze természetes, hogy megbántva érzi magát a férfi. Mégis, akkor viheti előbbre a kapcsolatot, ha megpróbál elvonatkoztatni a rossz érzéseitől és kívülállóként tekinteni a szituációra, hidegvérét megőrizve, értő módon hallgatni. Nagyon nehéz megállni, hogy csípőből tüzeljen vissza az ember, mégis erre kell ilyen helyzetben törekedni. Például:

„- Ha veled vagyok, folyton feszültnek érzem magam, teljesítménykényszert érzek.”

A rossz reakció: lelombozódni, magadba fordulni, visszatámadni. Itt ugyanis nem veled van a baj, hanem sajátmagával. A csavar: nincs is másra szüksége, mint erős megnyugtatásra, hogy úgy fogadod el őt, ahogy van. (Persze ennek a gyakorlatban is így kell lennie! Semmi célozgatás a külsejére, a háziasságára, a szokásaira!) Ha bármilyen bajod van vele, tisztában kell vele lenned, hogy más szemszögből látjátok a világot. Mikor párkapcsolati tanácsot adok férfiaknak, elsők között szerepel, hogy az igények összehangolása soha nem lehet egyoldalú dolog, egy harmonikus párkapcsolatban természetes, hogy a felek alkalmazkodnak egymáshoz. A megértés tehát a legalapvetőbb.

Hatása: a nő sokkal elégedettebb lesz, a pár közelebb kerül egymáshoz, tartósan megnövekszik a boldogságszint.

Párterápia? – Előbb inkább fogadd meg férfiaknak szóló párkapcsolati tanácsaimat!

Ehhez tehát még nincs is szükség párterápiára, egyszerű tanulással szorosabb összhangot építhetsz ki. A párkapcsolatban sokszor a kommunikáción áll vagy bukik a boldogság. Iratkozz fel a hírlevélre itt: Feliratkozás

Tudj meg többet a párkapcsolati kommunikációról: Online párkapcsolati tréning

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük