Rólam

Sólyom Ágnes vagyok, több, mint húsz éve tanítok kicsiket-nagyokat. A nyelvtanítás mellett többre vágytam, mert láttam, hogy a sok lényeges és szép ismeret közül kimarad egy nagyon fontos: hogyan tudunk egymással sikeresen kommunikálni, úgy, hogy mindenki elégedetten kerüljön ki egy konfliktusból, vitából. Első, meghatározó olvasmányaim T. Gordon és J.Gray könyvei voltak. Hű, de jó, hogy valaki ezzel is foglalkozik! – éreztem a felvillanyozó felismerést. Aztán ezek nyomán több tanfolyamot elvégeztem: konfliktuskezelést, mediációt, alternatív vitarendezést tanultam. Azóta is folyamatosan képzem magam, szakterületem a párkapcsolati kommunikáció, a hosszútávú boldog együttélés lett. A már fent említett szerzők műveit szívem szerint kötelező olvasmánnyá tenném az iskolákban, amíg azonban ez nincs így, addig könnyen fogyasztható, gyakorlatias, feladatokkal megtűzdelt formában a tanfolyamok anyagába is belevettem.

Miért tarts velem?

  • Rövid, érthető leckéket kapsz e-mailek formájában.
  • Gyakorlatias, életszerű példákon mutatom be a sikeres kommunikációt az alapoktól kezdve.
  • Ha rossz sémákat hozol otthonról és nem tudod, hogyan változtass, én megmutatom!
  • Ha nem tudsz mit kezdeni a pároddal, itt bombabiztos módszereket találsz, amelyek párok ezreinek segítettek már! (Más kérdés, hogy ezeket Magyarországon a nagy többség nem ismeri.)
  • Minden anyagrészhez jár egy házi feladat, amit be kell küldeni nekem, és én leosztályozom. (Bocs, vicc volt. :)) Szóval a megoldásodat úgy ellenőrizheted, hogy megnézed a „Megoldás a … című leckéhez” részt. Itt én nyújtok egy variációt, amivel összehasonlíthatod a tiédet.

Ebben a formában egyedülálló a tanfolyam, máshol ilyet nem találsz!

Kérlek, fogadd el a tanfolyam egyik leckéjét ajándékba!