Szerintem te is ráismersz: a legkétségbeejtőbb hibák, amiket a férfiak elkövetnek a párkapcsolatban

Nyugodj meg, ezek tipikus párkapcsolati hibák, férfiak követik el, nők mennek a falnak tőlük

Férfi párkapcsolati hibák

A legkétségbeejtőbb hibák

1. Nem beszél a bajairól

Morcos, duzzog, félrelök (!, igen, ilyen is van!). Ha kedvesen kérdezed, mi a baj, csak mordul, elhárítja a közeledést.

Első keserűségünk után akkor próbáljuk megérteni, mi is történik a férfivel ilyenkor. A legkézenfekvőbb magyarázat, hogy nem akar, mert nem tud beszélni arról, mi a baja. Lehet, hogy számára is meglehetősen homályos, amit érez, mert kínos vagy szégyellhető. Pl. ha baba érkezik a családba és a férfi hirtelen apává válik, lehet, hogy nem tudja feldolgozni az új szereppel járó változásokat. Tudjuk: az ő teste nem változott a kilenc hónap alatt, könnyen kirekesztettnek is érezheti magát a baba-mama édeskettesből. És közben nem képes megfelelni a nő elvárásának, ami mi is lehetne más: támogatás testi-lelki értelemben.

Vagy rosszul felfogott tapintatból nem beszél a munkahelyi problémáiról, mert nem akarja vele a nőt terhelni, holott ha megosztaná vele a lelki terheit, mindketten jobban járnának: a férfi megkönnyebbülhetne, a legtöbb nő pedig úgy van programozva, hogy örül, ha más megosztja vele a gondjait.

De hadd súgjam meg: azért mégis a legáltalánosabb, hogy a férfi egyszerűen nem képes beszélni a kapcsolatot illető kérdésekről, akkorák benne a gátak. Van, aki a kedves noszogatásra előbb-utóbb reagál, van, akiből másképp kell előcsalogatni, mi bántja.

Rosszabb a helyzet, ha véget vetne a kapcsolatnak, de nem mer szakítani. Ilyenkor kivár, hátha a nő megunja a pokróc viselkedést és magához ragadja a kezdeményezést.

Vajon menthető-e a párkapcsolat? Ezekből látszik:

  1. Hogyan beszél a párjával? – Ha normálisan (hadd ne írjam már, hogy tisztelettudóan, ez hovatovább ódivatúnak számít), ha hajlandó meghallgatni, mi több: elgondolkodni azon, amit a nő mond, az jó jel.
  2. Mit tesz meg? – Ha a nőért, a kapcsolatért hajlandó némi áldozatra, az szintén jó jel. (És most nem gyémántgyűrűre gondolok, hanem inkább olyasmire, mint mondjuk a nő kedvéért átgondolni az értékrendet: mi fontosabb, pl. márkás cuccok vagy a párjával együtt töltött idő.)

2. Nem felel meg neki a nő által kínált megoldás

Jobbat, mást pedig nem tud. Legújabb kedvencem: a férfi nem érti, mi a probléma, bár a nő mondja. A nő javasolja, hogy kezdjenek párterápiába, mert együtt már nem képesek megoldani a gondjukat, ezt a férfi azonban elhárítja, mondván: a problémáikat nekik kell megoldaniuk. Ördögi kör? Nem, mert így előbb-utóbb szakítás lesz a vége.

Egyet azért mostmár hadd szögezzek le: a félreértések, konfliktusok a párkapcsolat beépített tartozékai. Számítsunk rá, hogy előbb-utóbb minden párkapcsolatban előfordulnak. Egyetlen tanácsot tudok adni: jobb, ha megtanuljuk ezeket kezelni. További segítséget itt találsz: http://parharmonia.hu/online-parkapcsolati-tanfolyam/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük