Túlélési tanácsok a gödör legmélyére

Hogyan éld túl a krízist

Hogyan éld túl a krízist

Ha az egész Univerzum összeomlott körülötted

Hogyha olvastad „Ha annyira fáj, hogy majd’ belepusztulsz” című blogbejegyzésemet, akkor tudod, melyik állapotról beszélek. A legmélyebb kétségbeesést éled át, minden, amiben hittél, megdőlni látszik, ami számodra a legfontosabb volt, elveszett. Az életed egyik nagy kríziséhez érkeztél. Mert jobb, ha tudod: nem csak egyet kaphatsz ebben a földi létben. Mégis, hogyan éld túl, mikor minden perced egy merő szenvedés?

Kérlek, olvasd el az alábbi mondatokat, és amelyekről úgy érzed, hogy a legjobban a segítségedre vannak, azokat írd ki magadnak jól látható helyre, és amikor csak szükséged van rá, mondogasd magadban!

  • Nem vagyok egyedül! Ha most, ebben a pillanatban úgy érzem is, hogy senki nem értheti meg a fájdalmamat, tudom, hogy a Földön ebben a pillanatban rajtam kívül még legalább száz ember éli át ugyanazt, amit én.
  • Nem vagyok hajlandó belepusztulni! Belőlem csak egy van, egyszeri, egyedi és megismételhetetlen lény vagyok, értékes vagyok. Ez a dolog nem ér annyit, hogy lelki vagy testi egészségemmel fizessek érte.
  • Éppen ezért elhatároztam, hogy mindig minden helyzetből pozitívan, megerősödve kerülök ki! Minden élethelyzetből és mindenkitől, akivel csak találkozom, tanulni fogok. Igen, az utcaseprőtől is, az arrogáns tisztviselőtől is és attól is, aki nekem fájdalmat okozott. Ha mást nem, akkor azt, hogyan tudom megőrizni a velük való találkozáskor önmagamat, belső békémet. Mindenki és minden a mesterem lesz, tanításokat kapok – rólam. Ki épül ezáltal? Én!
  • Ha magamat építem, el tudom kezdeni építeni a világot is magam körül. Lehet, hogy először csak egy íróasztalnyi az a világ. Később már egy szoba. Látom, hogy nincs határ, a korlátaimat, ha vannak, magam építettem magam köré. Ahogy megerősödöm, úgy tágítom egyre ezeket a kerítéseket.

És tudod: a gödör legmélyéről minden út fölfelé vezet! J

Azt hiszem, a lényeg benne van. Ha most valamelyik pontot elutasítod, nem baj. Lehet, hogy titokban mégiscsak dolgozni kezd benned. Bármikor visszatérhetsz ezekhez a gondolatokhoz, sokat fognak segíteni. Misztikusnak tűnik? Ha nekem, a kő-materialistának segítettek, akkor hidd el, a leggyakorlatiasabb tanácsok, amiket csak kaphatsz! Biztos, hogy előttem mások is megálmodták már mindezt, én mégsem tudnám megmondani, ki mindenkitől származnak ezek a segítő tanítások. Annyira a sajátomnak érzem őket, hogy néha elhiszem, hogy én találtam ki őket J Fogadd őket szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük