Kívül fényes, belül rohadt alma? – A minőségi idő fontossága

Minőségi idő - közös hobbi

Minőségi idő – közös hobbi

Ha túl nagy a távolság, észrevétlenül romlik a kapcsolat

„Minőségi idő a páromra?! Örülök, hogy élek!” Manapság mindenki zaklatott, elfoglalt, időhiányban szenved. Leköti a munka, a gyerekek, a hobbi. Túloztam, általánosítottam? Oké, talán nem mindenki. Ha Te vagy az üdítő kivétel, akkor Rád a fönti mondat nem vonatkozik. (A többi azért még érdekes lehet.) Ahogy telik az idő, észre sem vesszük, és napok múlnak el anélkül, hogy a párunkkal egy jót beszélgettünk volna.  Mert amikor hazajövünk a munkából, szükségünk van arra az egy órára, hogy lecsillapodjunk és átálljunk, utána azért csak elmegyünk futni vagy úszni, persze a gyerekekkel is kell foglalkozni, este, lefekvés előtt, hullafáradtan meg kinek van már kedve beszélgetni? Pedig itt kezdődik annak a bizonyos fényes, szép almának a rohadása.

Mi a gond a minőségi idő hiányával?

Ha megszüntetjük a minőségi időt a házasságban, akkor azt kockáztatjuk, hogy túl lazává válik a kapcsolat, vagy ami még rosszabb: feltételezzük, hogy nem is kell rajta dolgozni. Együtt vagyunk, nem? Hol itt a probléma? Hát ott, hogy egy nap felébredünk, és már nem is emlékszünk, miért is pont őt választottuk egy életre társunkul. Az elkülönülésre az emberek visszahúzódással reagálnak. És ugye látjuk, hogy ez egy ördögi kör? A kapcsolat óhatatlanul negatív spirálba kerül. És ha valaki mástól viszont megkapjuk az otthonról hiányzó kedvességet, figyelmet, akkor már be is kúszott a kapcsolatba a harmadik.

Hogyan biztosítsunk minőségi időt?

Ideális esetben minden évben legalább egyszer-kétszer időt kellene arra szakítanunk, hogy pár napot kettesben töltsünk a párunkkal. De a mindennapokban is szükség van a kettesben töltött időre. Ha szokássá vált az állandóan duruzsoló tévé előtt ülni, kapcsoljuk ki egy kis időre. Használjuk ki, ha szép idő van, menjünk el sétálni, főzőcskézzünk együtt, ha mindkettőnknek örömet okoz, vagy vegyük elő gyerekkori játékainkat és amőbázzunk, torpedózzunk egy jót. Párnacsata, birkózás: komoly hancúrozás fakadhat belőle. És igen: ha a távolság az ágyban is megnőtt köztetek, érdemes közelebb kerülni egymáshoz, a szó szoros értelmében. A szakértők egyetértenek abban, hogy ahol a pár fölfrissíti a szexuális életét oly módon, hogy a szokásos heti menetrendbe rendszeresen beilleszti, ott erősebb a kapcsolat. Gondolj bele: ha máshogy nem megy, egy kiadós szeretkezés után még a problémákról is könnyebb beszélni. A fizikai közellétre mindenkinek szüksége van. Ha hiányzik, az olyan, mintha nem kapnánk meg egy vitamint: el lehet élni nélküle, de nem túl magas színvonalon. Használjuk ki hát bátran a szex adta örömöket: a fizikai örömérzeten túl remek stresszcsökkentő, és szorosabbra fűzi a pár kapcsolatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük