Az igazi Királyfi álruhában érkezik 2.

kettes

Előzőleg Halivudi Rudiról olvashattál. Ki ne találkozott volna még vele? Az a szerencsés, akiben, ha H. Rudi belépett az életébe, majd rá jellemző módon gyorsan távozott is, csupa kellemes emléket hagyott. Ő Casanova reinkarnációja: minden nő kell neki, mindenkiben meglátja a szépet, a jót, mindenkit gazdagít – a párhuzamosan futó 3-4- igazi közül. Gyakoribb viszont, aki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és a nő a kapcsolat végén becsapva, kifosztva érzi magát. Halivudi Rudi ellenállhatatlan figura: jön, lát, lehengerel.

Ezzel szemben az igazi Királyfi úgy toppan be az életedbe, hogy jószerével tudomást sem veszel róla. Mert a dolog visszafele is becsapós: a valódi sem látszik annak, ami. Mint már annyiszor mondtam, de úgy érzem, nem árt sulykolnom: az igazi Királyfi álruhában érkezik. Miért van ez? Lássuk csak. Jön egy hétköznapi figura. Kellemes alak, olyan tizenkettő-egy tucat. A villamoson vagy a sarki közértben biztos nem szúrnád ki. Mindenesetre nem dobogtatja meg a szíved, az biztos. Külsejére jellemző, hogy valószínűleg nem egy tinibálvány, de hordozza mindazt a pár tulajdonságot, ami számodra bevallottan vagy öntudatlanul fontos (pl. magas, hosszúkás arcú, dús hajú, stb.) Szép lassan elkezded megismerni, mert közös a baráti társaságotok, esetleg azonos hobbi vagy munkahely révén, és egy szép nap azon veszed észre magad, hogy másra sem tudsz gondolni, mint őrá. Ha egymás megismerése valóban így zajlott, akkor elég jó eséllyel ő is így érez irántad. Ébresztő! Vedd már észre a fején az aranykoronát! Igen, ő a Királyfi. Hogy mi a titok? Nos, az sajnos kicsit bonyolultabb, mint hogy néhány pontban megfogalmazhatnám. Egy azonban biztos: a „Csoda” nem szokott váratlanul lecsapni, és a „Titok” az egymás megismerésére szánt időben és energiában rejlik.

Aki pedig hajlamos arra, hogy az első pillantásra szerelembe essen valakivel, különösen igaz ez, ha ezt már többször is átélte, az jó eséllyel az a típus, akit a modern pszichológia szorongva vagy bizonytalanul kötődőnek nevez. Önbizalomhiányos ember, aki úgy érzi, hogy a másik szerethető, ő nem. Általában a gyermekkorban, szülei nevelési stílusánál kereshetők az okok. A jó hír: a múlt lezárult! A kötődési típus nincs egy életre bebetonozva, saját erőből és persze némi segítséggel megváltoztatható. Ha a bizonytalanul kötődő nő életébe eljön az igazi Királyfi, akkor ő állhatatos szeretetével, türelmével igazi boldog Királynőt varázsolhat párjából.

Még egy jó hír: az igazi királyfi úgy is marad. Tehát nem csak az első fellángolás miatt udvarias, készséges, remek társalgó és érdeklődő, hanem mivel valóban fontos számára a Királylány, mindez nem esik nehezére és még csak megjátszania sem kell magát. Persze egy hosszútávú párkapcsolatban nem elég, ha állandóan 40-60 %-on hozzuk a formánkat. időről időre oda kell tennünk magunkat 100 %-osan is, hogy a partnerünk érezze: még mindig fontos, sőt: a legfontosabb a számunkra. Már csak az a kérdés, hogy kinek mit is jelent ez a 100 %. Erről írok legközelebb.