Amit minden nő imád

Mire vágyik egy nő?

Mire vágyik egy nő?

Mire vágyik a nő?

Fiúk, végre valami mellébeszélés nélküli csajozási útmutató!

Hogy mire vágynak a nők? Nos, mi, nők arra vágyunk, hogy a titokban bennünk élő Királylányt valaki felfedezze és helyén értékelje. Tehát elismerjük mindennapi teljesítményeteket, amit a kenyérkereset terén végrehajtotok, és netalántán a ház körüli munkákban nyújtotok. Ezen kívül talán elképzelni sem tudjátok, milyen fontos számunkra, hogy a tenyereteken hordozzatok minket. Persze, hogy jól esik néhanapján egy-egy szál virág, egyéb apró figyelmesség, pláne, ha olyan gáláns vagy, hogy utazni viszed a kedvesedet. De tévedtek, ha azt gondoljátok, hogy minden nő az alapján ítéli meg a párkapcsolatot, hogy mennyi pénzt invesztáltok bele. Tökéletesen megértem, ha valaki csalódott amiatt, mert úgy érezte, hogy egy nő csúnyán kihasználta anyagilag. De alapjáraton bőven megteszi, ha valódi figyelmet érez a párotok. Ez pedig nem más, mint a rendszeres és folyamatos kommunikáció. Mégpedig nem arról, hogy a dűznit meg kellett abcungolni, illetve milyen az aktuális euró árfolyam, mert elismerem, ezek is nagyon fontosak, de a párkapcsolat fenntartása szempontjából vajmi keveset érnek.

Tehát önkényes és hevenyészett válogatás a legfontosabbakból:

  • Érdeklődj, hogy aludt szíved királynője.
  • Egyáltalán: becézgesd, kedveskedj neki akár túlzó szavakkal is, zokon venni nem fogja 🙂
  • Küldj neki kedves üzeneteket e-mail-ben, sms-ben, facebookon, stb.
  • Légy megbízható! (Ha megígéred, hogy 7-kor fölhívod, biztos lehetsz benne, hogy legkésőbb 6-ig bírja, hogy ne nézzen percenként a telójára, vajon fel van-e eléggé töltve és biztos nincs-e elnémítva, magával cipeli a vécére – jajistenem, csak nehogy pont most hívjon!, stb.)
  • Viselkedj úgy, ahogy anyukád tanította! – Szeretjük az illemtudó pasikat, akik előre engednek az ajtóban, fölsegítik a kabátunkat – nem csak a színházban – , és emésztési funkcióikról sincs bővebb visszajelzésünk, mint: „Drágám, ez a vacsora isteni volt!”
  • A szex megérne egy teljes fejezetet, ha nem egy egész könyvet, de ilyet bőven találsz a boltokban. Kulcsszó itt is: figyelmesség!

Sorolhatnám még, de alap: mindent meg lehet beszélni! Ha valamire szükséged van, legyen az egy kávé vagy egy óra nyugi, hogy addig is csak te kapcsolgasd a tévét, mondd! Cserébe hallgasd meg, sőt érdeklődj az ő vágyai iránt, mire van neki szüksége! Lehet, hogy nem igényel napi hat sms-t: „Hogy vagy, Kedves?”, viszont jól esne neki, ha végre elmennétek moziba, és igen, azt az új romantikus vígjátékot néznétek meg azzal a szívtipró nyálkirállyal. (Nyálkirályról alkotott vélemény szigorúan visszanyelendő!) Nagyot emelkedsz a liftező piedesztálon, ha legközelebb te ajánlod fel, hogy elviszed az új romantikus vígjátékra.

Szerintem elsőre ennyi elég is lesz. Aki eddig nem értette, hogy mért mennek sorra tönkre a kapcsolatai, annak nagy valószínűséggel a kommunikációjában van a hiba. A jó hír: a párkapcsolati kommunikáció tanulható! Nem gond, ha elsőre nem jön szívből, és „tankönyvszagú” a dumád, meglátod, idővel belejössz, és jó előmenetel esetén don-juani magaslatokba emelkedhetsz!

A párkapcsolati kommunikációról itt tudhatsz meg többet: Párharmónia tanfolyam

Öt meglepő tény, amit senki nem mond el neked a sikeres párkapcsolati kommunikációról

1. Nem a szerelem nagyságán múlik a hosszútávon is sikeres párkapcsolat!
A szerelemnek nevezett felfokozott érzelmi állapot fontos alap lehet a jó párkapcsolathoz, ez azonban két-három év múltán lecseng. Nem árt ez idő alatt megtanulni a párkapcsolati kommunikáció fortélyait. És még később sincs veszve semmi!

2. Az alaptermészeted mellékes!
Lehetsz félénk vagy rámenős, higgadt vagy impulzív, a sikeres kommunikációt te is meg tudod tanulni! (Ámbár igaz, ami igaz, izgágáknak nehezebb J)

3. Szüleid modellje nem számít!
Vagy legalábbis nem lehet mindent a brutális apára vagy a nemtörődöm anyára kenni. A szülői modell tudatosítható, és ha egy felnőtt ember valóban változtatni akar az életén, mert tudja, hogy a felelősség már az övé, a rögzült viselkedési mintáit át tudja írni!

4. Ha nincs jó beszélőkéd, nem gond!
A párkapcsolati önérvényesítés tanulható!

5. Minél előbb, annál jobb!
Ha egy kapcsolatban halmozódnak a sérelmek, egyenes az út a szakításhoz vagy a viszony végzetes elmérgesedéséhez. Jobb a konfliktusokat mielőbb orvosolni, hiszen minél közelebb a szakadék, annál nehezebb visszatáncolni!

Az igazi Királyfi álruhában érkezik 2.

kettes

Előzőleg Halivudi Rudiról olvashattál. Ki ne találkozott volna még vele? Az a szerencsés, akiben, ha H. Rudi belépett az életébe, majd rá jellemző módon gyorsan távozott is, csupa kellemes emléket hagyott. Ő Casanova reinkarnációja: minden nő kell neki, mindenkiben meglátja a szépet, a jót, mindenkit gazdagít – a párhuzamosan futó 3-4- igazi közül. Gyakoribb viszont, aki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és a nő a kapcsolat végén becsapva, kifosztva érzi magát. Halivudi Rudi ellenállhatatlan figura: jön, lát, lehengerel.

Ezzel szemben az igazi Királyfi úgy toppan be az életedbe, hogy jószerével tudomást sem veszel róla. Mert a dolog visszafele is becsapós: a valódi sem látszik annak, ami. Mint már annyiszor mondtam, de úgy érzem, nem árt sulykolnom: az igazi Királyfi álruhában érkezik. Miért van ez? Lássuk csak. Jön egy hétköznapi figura. Kellemes alak, olyan tizenkettő-egy tucat. A villamoson vagy a sarki közértben biztos nem szúrnád ki. Mindenesetre nem dobogtatja meg a szíved, az biztos. Külsejére jellemző, hogy valószínűleg nem egy tinibálvány, de hordozza mindazt a pár tulajdonságot, ami számodra bevallottan vagy öntudatlanul fontos (pl. magas, hosszúkás arcú, dús hajú, stb.) Szép lassan elkezded megismerni, mert közös a baráti társaságotok, esetleg azonos hobbi vagy munkahely révén, és egy szép nap azon veszed észre magad, hogy másra sem tudsz gondolni, mint őrá. Ha egymás megismerése valóban így zajlott, akkor elég jó eséllyel ő is így érez irántad. Ébresztő! Vedd már észre a fején az aranykoronát! Igen, ő a Királyfi. Hogy mi a titok? Nos, az sajnos kicsit bonyolultabb, mint hogy néhány pontban megfogalmazhatnám. Egy azonban biztos: a „Csoda” nem szokott váratlanul lecsapni, és a „Titok” az egymás megismerésére szánt időben és energiában rejlik.

Aki pedig hajlamos arra, hogy az első pillantásra szerelembe essen valakivel, különösen igaz ez, ha ezt már többször is átélte, az jó eséllyel az a típus, akit a modern pszichológia szorongva vagy bizonytalanul kötődőnek nevez. Önbizalomhiányos ember, aki úgy érzi, hogy a másik szerethető, ő nem. Általában a gyermekkorban, szülei nevelési stílusánál kereshetők az okok. A jó hír: a múlt lezárult! A kötődési típus nincs egy életre bebetonozva, saját erőből és persze némi segítséggel megváltoztatható. Ha a bizonytalanul kötődő nő életébe eljön az igazi Királyfi, akkor ő állhatatos szeretetével, türelmével igazi boldog Királynőt varázsolhat párjából.

Még egy jó hír: az igazi királyfi úgy is marad. Tehát nem csak az első fellángolás miatt udvarias, készséges, remek társalgó és érdeklődő, hanem mivel valóban fontos számára a Királylány, mindez nem esik nehezére és még csak megjátszania sem kell magát. Persze egy hosszútávú párkapcsolatban nem elég, ha állandóan 40-60 %-on hozzuk a formánkat. időről időre oda kell tennünk magunkat 100 %-osan is, hogy a partnerünk érezze: még mindig fontos, sőt: a legfontosabb a számunkra. Már csak az a kérdés, hogy kinek mit is jelent ez a 100 %. Erről írok legközelebb.

Az igazi Királyfi álruhában érkezik 1.

avagy Halivudi Rudi

Belépett az ajtón, és különös varázsával azonnal rabul ejtett. A szemembe nézett, és ebben a pillantásban minden benne volt. Mintha a világ kezdete óta ismernénk egymást, éreztem, végre eljött, akire mindig is vártam. Aurája körbevett, az első pillanatban eggyé váltunk.

Szép, mi? Ismerős az érzés? Átélted már vagy sajnos soha, de mióta az eszed tudod, erre vársz? Nos, elárulom, nem regényből másoltam ki, saját kútfő. Menjek el ponyvaregény-írónak? Arra meg az a válaszom, hogy nem kenyerem bakfislányokat és tisztességes háziasszonyokat hülyíteni valamivel, ami nem igaz. Mert a fönti leírás álmaink hercegéről – fájdalom – csalóka. Persze nem állítom, hogy soha senki nem szokta átélni a fenti érzést, talán ezt szokták úgy címkézni, hogy „szerelem első látásra”. Még mielőtt sok nagyon csúnya dolgot mondanék erről a jelenségről, hadd vegyem rögtön védelmembe.

Tudományosan bizonyított tény, hogy egy ismeretlen emberről kb. egy másodperc alatt hozunk ítéletet, rokonszenves vagy nem, vonzó vagy nem. Ez egy ősidőkből ránk maradt túlélési stratégia, ugyanis nem mindig van időnk aprólékosan megismerni, aki szembe jön, lehet, hogy a megismerés egy másodperce után a taktika: spuri! És az életünket mentjük vele. (Pl. egy sötét sikátorban, éjjel, egyedül, stb.) Az sem véletlen, hogy milyen típusú személyek keltik fel az érdeklődésünket. Nagy általánosságban elmondható, hogy akiket lehetséges partnerként szimpatikusnak találunk, azok hasonlítanak az ellenkező nemű szülőnkre, lehetőleg eltérnek azonos nemű szülőnktől, de egy kicsit – felesben – saját magunkra hasonlítanak. Hogy miért jó ez nekünk? Mert az evolúciós pszichológia elmélete szerint így legnagyobb az esély egészséges utódok létrehozására. Tehát egyáltalán nem elítélendő az, ha valakiről már a kezdet kezdetén „érzünk” valamit. Itt a hangsúly a tudatosságon van: tudnunk kell, hogy ős-Éva vagy ős-Ádám hozza az ítéletet, az eszünkkel pedig adjunk hosszabb időt az illető megismerésére!

Akkor mi a helyzet azokkal a királyfinak látszó jöttmentekkel, akiknek minden nő a karjai közé omlik? Nos, bemutatom Halivudi Rudit :). Halivudi Rudi eszköztárának legfontosabb darabja a subidubi-duma, amit talán nem kell hosszan részleteznem. Ezek amolyan csajozós szövegek, mivel nyűgözzük le a nőket, mitől esnek hanyatt – lehetőleg egy kényelmes franciaágy előtt. De ha igaz a föntebb említett tudományos leírás a párválasztás nem túl bonyolult algoritmusáról, akkor hogy lehet, hogy Halivudi Rudinak minden helyzetben akad párja?! Hát úgy, hogy a fönti leírás azért túl egyszerű lenne, elvégre nem vagyunk evolúciós gépek, akik fejben öntudatlanul genetikai mikroelemzéseket végeznek minden szóbajöhető jelöltről, majd kidobják a végeredményt, és ennek nyomán a buliban odaléphetünk koktélospohárral a kezünkben a kedves ismeretlenhez: „Szia, képzeld, te leszel a párom most és mindörökké!” Ezzel szemben azért árnyalja a képet, hogy vannak vonzóbb és kevésbé vonzó külsejű egyedek is, és szinte hihetetlen, de a „jóképűségnek” is megvan a tudományos leírása. Erre most nem térek ki, lényeg, hogy Halivudi Rudi rendelkezik mindazokkal a tetszetős génekkel, amikkel mit sem sejtő prédái szívesen szaporodnának. Egy a bökkenő csupán: Rudi úgy van programozva, hogy szórja a virágport minél nagyobb mennyiségben, az utódok gondozásában azonban ha csak egy mód van rá, nem óhajtana részt venni, ő köszöni, elvan a további porozgatással. Persze, most mondhatjátok, hogy ki a fene akar rögtön szaporodni, hiszen föltalálták a fogamzásgátlást! Igen, válaszolom én, de sajnos erről a testünk, ami úgy van programozva, mint Ádám apánké illetve Éva anyánké, nem vesz tudomást. Az egész fránya nemiség testi aspektusa bizony a szaporodásra van kihegyezve, bár mi mindannyian az örömszerzésre és a szexszel folytatólagosan fönntartható hosszútávú párkapcsolatra koncentrálunk.

Szóval jön Halivudi Rudi, nyomja a subidubi dumát, és sokan szépen be is dőlnek neki. A nők egy részének ennyi elég is, többségük azonban még mindig tartós párkapcsolatra vágyik. A jó hír: Rudi kiváló Királyfi-alapanyag lehet, ha időben benő a feje lágya. Sokszor csak a megfelelő Királylányt keresi, de tartok tőle, hogy a kedvező alkalom nem a kedvező partner, hanem inkább a megállapodás felé mutató életesemények miatt jön el. Miután ő aztán igazán tudja, hogyan kell egy nőnek kedveskedni, remek Királyfi lesz belőle. Csak addig néhány önjelölt Királylányt elfogyaszt, főleg azok koppannak nagyot, akik egy határozott mozdulattal feltűrik az ingujjukat: „Na majd én rendbe teszem ezt a Rudit!” Rudi ezt kiváló szimatával széllel szemben egy kilométerről megérzi, és pánikszerűen menekül: „Majd hívlak!”

Hogy akkor mit tegyen a rendes, kétkezi Királylány, aki nem akar túl nagyot koppanni a minél jóképűbb és szédítőbb dumájú H. Rudiktól? Várja csak meg az igazi Királyfit! A gond mindössze ennyi: az igazi Királyfi álruhában érkezik. Az ő természetrajzáról legközelebb. És a bevezetőben olvasható ponyvaregénybe illő ömlengésről is lerántjuk a leplet.