Miről beszélgetnek a boldog párok?

Miről beszélgetnek a boldog párok?
Miről beszélgetnek a boldog párok?

A pletykától vagy mély beszélgetésektől vagyunk boldogabbak?

Ahogy Eleanor Roosewelt mondta, nagy elmék ideákról beszélnek, kis elmék az emberekről. Te miről beszélsz a pároddal? Képzeld: akik többet beszélgetnek veretes témákról, azok nagyobb valószínűséggel boldogabbak, mint akik a szomszédokkal vagy a munkatársakkal pletykálnak.

A Psychological Science cikke szerint az emberek boldogabbak, ha több időt töltenek értelmes témák megvitatásával, mint ha csupa apró-cseprő csevegésben vesznek részt. 79 főiskolai hallgató beszélgetéseit rögzítették és elemezték a kutatók, akik a beszélgetéseket témák szerint osztályozták: élelmiszer vagy időjárás volt a téma, netán filozófiai, oktatási vagy vallási témáról vitáztak az alanyok? Kiderült, hogy azok a legboldogabbak, akiknek a beszélgetéseik csak 10 %-ban szólnak hétköznapi témákról. A legboldogtalanabbnak azok az alanyok tartották magukat, akik sekélyes témákkal múlatták az időt you can try here.

Mi lehet hektikusabb, mi több: kaotikusabb, mint a szerelem? Az érdemlegesnek ítélt témák között első helyen szerepelt a szívügyek megvitatása.

Mi ebből a tanulság? Hát, le lehet venni a könyvespolcról Kantot, Nietzsche-t, a jelenlegi oktatáspolitikai helyzetről is lehet hosszadalmas vitákat folytatni… És ha mindezzel kész vagy, javaslom, sűrűn látogass el a www.parharmonia.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük