Új kapcsolat – ezekre figyelj, ha hosszútávú, boldog párkapcsolatra vágysz!

Társkeresők általános hibái

Társkereső kisokos az első randikra

Új kapcsolat előtt ezekre figyelj!

Új kapcsolatra vágysz, talán regisztráltál több párkereső oldalon, talán csak ábrándozva várod, hogy beköszöntsön az új szerelem. Tapasztalatom szerint a legtöbb társkereső már túl van jópár csalódáson, és hajlamos hamar elcsüggedni.

  • Hogyan tudod elkerülni a fölösleges randikat?
  • Hogyan tudod már az elején kiszúrni azt, aki szóba sem jöhet?
  • Milyen szempontok szerint keresgélj?

Összegyűjtöttem a legfontosabb tudnivalókat, amelyekből választ kaphatsz ezekre a kérdésekre.

  1. Új kapcsolat előtt: tudd pontosan, ki vagy!

A társkeresés első és legfontosabb feltétele az önismeret. Ha nem tudod pontosan, ki vagy, milyen vagy, hogyan viselkedsz, hogyan reagálsz bizonyos helyzetekben, akkor újra és újra óriási csalódásokra számíthatsz. Mielőtt új kapcsolatba vágnál, fontos, hogy juss el az önismeret megfelelő fokáig! Az önismeret megszerzéséhez nem feltétlenül kell tanfolyamokra járni, az internet is tele van önismereti tesztekkel.  Legjobb azonban, ha az ember tudatosan figyeli önmagát, és őszintén válaszol a fenti kérdésekre.

  1. Új kapcsolat alapfeltétele: az adatlapon ne hazudj!

Társkeresők, új kapcsolatra vágyók gyakori hibája, hogy hajlamosak „szépíteni” az életkorukon. Ezzel komoly hibát követnek el, mivel már a kapcsolat elején hazugságon kapják őket. Az ellenérvek, hogy de különben rá se kattintanak, nem állják meg a helyüket. Egy jó fotó ugyanis sokkal több lehetséges jelöltet hoz, mint amennyit elvisz egy nem tetsző szám az életkornál.

  1. Társkeresőként adj időt a másiknak!

Új kapcsolatot csak megfontoltan érdemes kezdeni. Már persze akkor, ha tényleg hosszútávú, boldog párkapcsolatra vágysz. Éppen ezért, ha csak kicsi esélyt is látsz arra, hogy az aktuális jelölt szimpatikus és lehet ebből még valami, akkor ne tegyél le róla csak azért, mert van nála jobb is. Az első benyomás, bár meghatározó, sokszor csalóka. Könnyen lehetséges, hogy végül épp az lesz a befutó, aki az elején nem a nagybelépővel kezdi (ő egyébként amúgy is gyanús, rögtön szót ejtek róla). A hosszú randevúzási idő alkalmat ad arra, hogy megismerd a másikat anélkül, hogy elköteleződnél mellette.

  1. Új kapcsolat elején: a „furcsák” kiszúrása

Kezdem a legveszélyesebbel: „Olyan, mint ha már ezer éve ismernénk egymást.” „Még soha nem találkoztam ilyen fantasztikus nővel/férfival, mint te!” „Én akár most azonnal összeköltöznék veled!” Furcsa, mert nem megalapozott. Új kapcsolat esetén igencsak gyanakvásra ad okot. Aki rajong, túlságosan földobott, az vélhetőleg vagy nem őszinte, vagy ugyan őszintén átérzi, de te vagy kb. az ezredik, akinek ugyanezt mondja, csak ő maga sem tud róla, hiszen minden legszuperebbet elnyom a következő legeslegszuperebb. Aki túl korán akar szoros köteléket: összeköltözést, házasságot, nem járja végig a kapcsolat építkezésének lépcsőfokait, az valószínűleg menekül. Vagy valami elől – magány, kétségbeesés -, vagy előre: telik az idő. Kötődni akar mindenáron: nem téged akar, hanem kapcsolatot bárkivel. Ha te vagy épp ott és hajlandó vagy rá, akkor veled. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós és boldog ez a kapcsolat.

  1. Új kapcsolatra vágyva: helyes kommunikáció

Társkeresőknek kötelező! Hiszen ezen áll vagy bukik az indítás! Ha pedig el sem indulsz, lehet, hogy életed nagy szerelme mellett mész el. Vagy ha elkezdődött és épp formálódik egy új kapcsolat, akkor nagyon nem mindegy a kapcsolatteremtés és kapcsolatépítés módja, ami nem más, mint kommunikáció. Lehet, hogy ezen buktak el az eddigi kapcsolataid is? Megdöbbentő, hány olyan párral találkoztam, akik szeretik egymást, együtt képzelik el a jövőjüket, de valahogy nem tudnak szót érteni egymással. A jó kommunikáció pedig tanulható! Ezen nem kéne múlnia a boldogságnak, igazán. Itt tudok neked többet segíteni: Online Párharmónia Tréning

 

És ha összeállt a kép, hajrá, társkeresésre fel!

Neked is boldog párkapcsolatot kívánok!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük